/ 01 Jan

Een hondenföhn gebruiken? Houd dan rekening met deze 4 belangrijke tips!

Je kan er niet omheen dat jouw hond (regelmatig) vies zal worden. Dit kan het geval zijn na een goede speelsessie in de tuin, tijdens het wandelen in de regen of sneeuw of omdat jouw hond in de modder is gaan rollen. Veel mensen wassen dan ook zelf hun hond én gebruiken een hondenfohn om hun hond te drogen. 

Maar hoe gebruik je dit product dan op een goede manier en met welke tips kun je allemaal rekening houden? In dit blog nemen wij je mee in vier belangrijke tips, dus lees snel verder. 

Tip 1: Zorg ervoor dat de vacht van je hond droog is, maar niet te droog. 

Eén van de eerste tips die wij je mee willen geven, is dat je ervoor moet zorgen dat de vacht droog is. Maar je wilt het niet gortdroog hebben. Door de vacht nog een beetje vochtig of nat te houden, maag je het makkelijker om het te föhnen. 

Tip 2: Start met de laagste instelling van je föhn voor honden

Een andere belangrijke tip, is om niet meteen met de allerhoogste instellingen van de hondenfohn te beginnen. Er kan nogal wat geluid van een föhn af komen, dus je wilt niet dat je hond schrikt. Bouw het langzaam op en start met een lage stand en ietwat lagere temperatuur. Hierdoor kan jouw hond even wennen aan het geluid. 

Tip 3: Föhn je hond alsof je jouw eigen haren föhnt

Tip nummer 3 klinkt misschien een beetje gek, daarom dat wij het toelichten. Wat wij hiermee bedoelen is dat je de hondenfohn nooit op dezelfde plek van de vacht moet houden, maar constant in beweging moet hebben. De huid van je hond is namelijk een stuk dunner dan dat van jou, dus het kan ook sneller beschadigen. 

Tip 4: Föhn tegen de haarrichting in

Een andere belangrijke tip die wij mee willen geven, is dat je tegen de haarrichting in moet föhnen. Door tegen de haarrichting in te drogen, zal je zien dat de vacht van jouw hond een stuk sneller droogt. Dit werkt echter niet bij ieder hondenras, maar alleen bij honden met een halflange tot lange vacht. 

Door hierbij je vingers continu door de vacht te halen, kan je zelf aanvoelen wanneer je vacht droog is. Hierbij is het wel van belang om de vacht niet mega droog te fohnen. Het mag best nog een klein beetje vochtig aanvoelen, zodat het laatste beetje vacht in de lucht kan drogen.

Mocht je nu benieuwd zijn naar goede fohns voor honden? Dan vind je op https://hondjesinfo.nl een hoop relevante informatie. 

Copyright © 2024 Alle rechten voorbehouden | Dierendaglijst.nl