/ 17 Oct

Waarom likken katten je?

Niemand weet zeker waarom katten mensen likken, maar er zijn een paar plausibele verklaringen. Misschien wel de meest voorkomende reden is dat katten mensen likken om hun territorium af te bakenen - door jou te likken, laten ze weten dat je van hen bent en dat er geen andere kat bij je in de buurt is. Katten verzorgen ons ook om vuil, speeksel en andere verzorgingsmiddelen uit hun vacht te verwijderen. Ze kunnen ons ook likken om ons voedsel of melk te krijgen - in het wild likken katten de melkdispensers van door mensen verstrekte melk om de melk te krijgen die ze nodig hebben. Ten slotte werden sommige katten te vroeg gespeend en willen ze misschien nog steeds mensen likken als onderdeel van hun socialisatieproces. Als je kat je graag likt en het geen kwaad lijkt te doen, is er geen reden om het niet te laten! Maar als u merkt dat het likgedrag van uw kat pijn begint te veroorzaken, is het misschien tijd om ermee te stoppen. En als je je zorgen maakt over het likgedrag van je kat, volgen hier enkele tips om het te stoppen.

1. Ze markeren hun territorium

Weet je waarom katten je likken? Het is misschien niet zo raar als je denkt! Katten likken mensen om hun territorium af te bakenen - dit is een veelvoorkomend gedrag. Wanneer ze je likken, proberen ze speeksel van de mond op je huid over te brengen (en vice versa). Ze proberen misschien ook overtollig haar rond hun gezicht of nek kwijt te raken. Dus neem de volgende keer dat je je kattenvriend aait even de tijd om hun tong te waarderen voor alle geweldige dingen die het doet!

2. Ze verzorgen je

Kittens houden ervan om mensen te likken, en daar is een goede reden voor. Ze likken ons omdat ze de smaak van onze huid lekker vinden, en ze verzorgen ons ook. Dit verzorgingsproces helpt ons om bacteriën en andere verontreinigingen te verwijderen, en het is een geweldige manier om wat kattenliefde te krijgen in het proces! Als uw kat u overmatig begint te likken, is het misschien tijd voor een dierenartscontrole om te zien of er iets mis is. Geniet in de tussentijd van het likfeest - het zal je kat zeker gelukkig maken!

3. Ze zijn te vroeg gespeend

Weet je waarom katten je likken? Welnu, er kan een aanwijzing zijn in hun rare munchies! Katten likken mensen om ons te verzorgen en om onze geur te krijgen. Ze doen dit wanneer ze zich aanhankelijk voelen of als ze iets proberen te krijgen dat we op ons lichaam hebben (zoals een stuk voedsel). Als uw kat u meer dan normaal likt, heeft hij misschien behoefte aan menselijke huid eiwitten! Dus, de volgende keer dat je kat je liefdevol begint te likken, wees niet gealarmeerd - het probeert alleen maar om je smakelijke stukjes te krijgen!

4. Ze willen je aandacht.

Waarvoor zouden katten ons in hemelsnaam kunnen likken? Volgens sommige katten experts kan het allemaal te maken hebben met hun hongergevoel. Als katten zin hebben in een snack, likken ze je vaak om je aandacht te trekken. Soms willen ze gewoon geaaid worden, maar soms hebben ze iets serieuzers gepland. Als je je kat betrapt terwijl hij je likt en het lijkt geen normaal gedrag, breng haar dan zo snel mogelijk naar de dierenarts! In de tussentijd, weet gewoon dat katten graag mensen likken omdat het een van hun favoriete manieren is om zich dichtbij en geliefd te voelen - zelfs als we het ons niet altijd realiseren!

Waarom likken katten je? Katten Likgedrag verklaard

Katten Likgedrag is een teken van genegenheid en kan op vele manieren worden geïnterpreteerd. Soms likken katten je gewoon omdat ze je aandacht willen. Andere keren kan het een manier zijn om hun gevoelens te uiten, bijvoorbeeld als ze ongelukkig zijn of als ze een infectie hebben. In sommige gevallen kunnen katten je ook likken om af te koelen nadat ze oververhit zijn geraakt. Als uw kat u altijd buitensporig lijkt te likken of als er iets mis is met hem/haar dat medische hulp nodig heeft, is het misschien de moeite waard om een ​​dierenarts te raadplegen!

Waarom katten hun ouders likken

Er is iets aan katten speeksel dat ons allemaal gelukkig lijkt te maken. Of het nu de kalmerende, rustgevende effecten zijn die het op ons heeft of de heerlijke geur, katten vinden het heerlijk om hun baasjes dood te likken. En met een goede reden: katten likken hun ouders om ze schoon te maken en lichaamsgeur kwijt te raken. Dit gedrag helpt ook om hun ouders te troosten, die mogelijk ziek of gestrest zijn. Als uw kat u overmatig likt of zonder reden op u springt, is het misschien tijd voor een dierenartscontrole! Maar waarom probeert u in de tussentijd niet met uw kattenvriend te redeneren door de redenen achter hun lickathon uit te leggen? Wie weet kun je zelfs genieten van een goede lik of twee in het proces!

1. Het is een teken van genegenheid

Katten likken hun ouders omdat het een teken van genegenheid is. Katten likken ook andere gezinsleden als onderdeel van het verzorgingsgedrag, om ze schoon te maken en om parasieten kwijt te raken. Likken is niet alleen aanhankelijk zijn - likken helpt katten om vuil en vlekken te verwijderen, evenals speeksel dat ziektekiemen kan bevatten die anderen in de familie van de kat kunnen schaden. Het ruikt ook nog eens lekker zodat de kat zijn ouderlijke liefde kan tonen!

2. Ze claimen jou als hun eigendom

Er zijn veel redenen waarom katten je kunnen likken - van jou als hun eigendom claimen tot proberen je schoon te maken. Likken vormt echter zelden een ernstig gezondheidsrisico en gebeurt meestal alleen als uw kat echt honger heeft. Dus als het likken van uw kat normaal lijkt en geen schade lijkt te veroorzaken, is er waarschijnlijk geen reden tot ongerustheid. Onthoud dat likken niet de enige manier is waarop katten met elkaar communiceren; ze spinnen ook, miauwen (vooral in een vrolijke bui), staren liefdevol in elkaars ogen en verzorgen elkaar zelfs!

3. Fopspeen Vervanger

Katten likken hun ouders om ze te kalmeren en omdat ze fopspeen vervangers zijn. Kittens likken hun moeders ook als ze lange tijd van haar gescheiden zijn, om zichzelf te troosten.

4. Ze zijn zelf verzachtend

Katten likken hun ouders om hen en zichzelf te kalmeren. Wanneer katten gestrest zijn, kan likken een teken van angst zijn. Likken helpt ook om de geur van bacteriën op de huid van de kat te verminderen, die roofdieren kunnen aantrekken.

5. Ze kunnen angstig

zijn Het kan moeilijk zijn om te zeggen wanneer een kat angstig is of niet, maar er zijn enkele duidelijke aanwijzingen. Katten likken hun vacht als een manier om zichzelf te kalmeren en te kalmeren, vooral als ze nerveus of gestrest zijn. Als je kat je meer likt dan normaal en het heeft niets met eten te maken, dan is het misschien tijd om haar mee te nemen voor een onderzoek bij de dierenarts.

6. Ze houden van hoe je proeft

Iedereen weet dat katten hun ouders likken om genegenheid te tonen. Maar wist je dat likken ook helpt om de huid van de kat te hydrateren en gezond te houden? Bovendien, wanneer je kat je likt, communiceren ze met je op een manier die zowel duidelijk als (hopelijk) aanhankelijk is!

7. Ze proberen je te vertellen dat er iets mis is

Katten die hun ouders likken is een van de belangrijkste hechting rituelen tussen katten en hun families. Het is een teken van genegenheid en communicatie en kan helpen om vertrouwen tussen de kat en zijn menselijke verzorger tot stand te brengen. Als je merkt dat je kat je meer likt dan normaal, is het misschien tijd om ze te laten nakijken door de dierenarts! Iets eenvoudigs als het aanvragen van voer of het melden van ziekte kan reden tot zorg zijn - vooral als er geen andere verklaring is waarom uw kat u meer dan normaal zou likken!

Waarom het pijn doet

Kitty's liefde voor likken is iets dat wij mensen onbewust de hele tijd doen! Ja, katten likken ons om ons schoon te maken - iets dat we doen zonder het te beseffen. Wanneer katten ons likken, kan dit een teken van genegenheid zijn, maar het kan ook een meer sinistere betekenis hebben. Als uw kat u bijvoorbeeld meer dan normaal likt en hun gedrag niet normaal is, raadpleeg dan uw dierenarts voor een evaluatie. In de tussentijd zijn hier vier redenen waarom Kitty op je zou kunnen kauwen: 1. Kitty kan honger hebben en je likken om je aandacht te krijgen. 2. Kitty probeert je misschien te kalmeren of je van een klacht te verlossen. 3. Kitty verzorgt je misschien - likt al het vuil en speeksel van je af. 4. Kitty probeert je misschien te markeren - speeksel op je achterlatend als een manier om je als hun territorium te claimen.

Is het veilig om je kat je te laten likken?

Er is iets met katten dat ons een goed gevoel geeft. Of het nu hun schattige gezichtjes zijn of hun speelse karakter, katten maken ons gewoon blij. En het blijkt dat een deel van dat geluk te wijten kan zijn aan hun verzorging instinct. Katten likken mensen vanwege hun instinctieve verzorgingsgedrag. Het speeksel dat ze produceren bevat antistoffen die virussen en bacteriën helpen bestrijden. Dus, zolang alles er veilig uitziet en het likken goedaardig lijkt, ga je gang en geniet ervan! Maar als je twijfels of zorgen hebt, raadpleeg dan altijd je dierenarts voordat je je kat laat likken.

Hoe voorkom je dat een kat je likt?

Hoe likken katten ons? De meest voorkomende reden is om ons schoon te maken. Katten likken ons om vuil, speeksel en andere verontreinigingen te verwijderen. Soms kunnen katten ons ook "kussen" om genegenheid te tonen. Als uw kat u overmatig likt, is er mogelijk een probleem dat moet worden verholpen. Helaas is het probleem vaak gewoon een gebrek aan begrip van de kant van de kat. Hier komt training goed van pas. U kunt positieve bekrachtiging gebruiken of passende voedsel beloningen geven om uw kat te leren dat u likken niet het antwoord is. Uiteindelijk draait het allemaal om communicatie en om uw kat te laten begrijpen wat wel en niet acceptabel gedrag is.

Conclusie

Katten likken ons om verschillende redenen, maar de belangrijkste lijkt ons te likken om hun territorium af te bakenen. Als je afhankelijk bent naar je kat, maar ze je blijven likken op een manier dat het pijn begint te doen, is het misschien tijd om de redenen achter hun gedrag te onderzoeken. Als je eenmaal weet waarom ze je likken, kun je maatregelen nemen om te voorkomen dat ze je in de toekomst likken. Zoals altijd, als u vragen of opmerkingen heeft, kunt u deze hieronder achterlaten en nemen we contact met u op.

Copyright © 2024 Alle rechten voorbehouden | Dierendaglijst.nl